Je sleutels niet meer kwijtraken

Volgens mij heeft iedereen wel eens zo’n situatie meegemaakt dat je echt niet meer weet waar je je sleutels hebt gelaten. Of je nu met overvolle tassen voor je deur staat en met wat gestuntel je sleutels zo het afvoerputje in ziet glijden of dat je kleine peuter met je sleutelbos aan de haal is gegaan en deze op onmogelijke plekjes in huis heeft verstopt. Het komt nooit uit en geeft behoorlijk wat stress.

Regelmatig krijgen we telefoontjes van klanten die hun sleutel kwijt zijn en dan niet meer de woning in kunnen. Meestal gebeurt het op een moment dat je net even niet goed oplet. Je telefoon gaat tijdens het naar buiten lopen en voor je het weet trek je de deur achter je dicht terwijl je sleutels nog binnen liggen. Of je staat met handen vol zware tassen. Bij het pakken van je sleutel glipt deze door je vingers zo de liftschacht in. Deze situaties komen verrassend veel voor.

Tips om je sleutels niet kwijt te raken

  • Zorg voor een vaste plek waar je je sleutels opbergt. Denk aan een sleutelrekje bij je voordeur, een bakje in de keukenla of een vast vakje in je tas. Dit betekent dat je bewust nadenkt waar je jouw sleutels opbergt. Zo zijn je sleutels altijd makkelijk terug te vinden.
  • Hang je sleutel aan een sleutelbos. Een losse sleutel raakt je sneller kwijt dan een hele bos.
  • Verberg een reservesleutel op een slimme plek, ergens rond je woning. Of geef een reservesleutel aan de buren (als je ze vertrouwt).
  • Een sleutelbos maakt een rammelend geluid en daar zijn kleine kinderen vaak dol op! Bewaar je sleutels dus op een plek waar je kinderen niet bij kunnen, voordat ze met de sleutels aan de haal gaan!
  • Gps tracker aan je sleutelbos. Met een app op je telefoon heb je jouw sleutels zo gevonden.

Toch een slotenmaker nodig?

Een sleutel verliezen kan iedereen overkomen. Wellicht helpen deze tips om te voorkomen dat je voortdurend opzoek bent naar je sleutels. En anders kun je ons altijd bellen. 24/7 zijn we bereikbaar. Binnen een handomdraai maken wij de deur voor je open.

Contact

Image

Sleutel afgebroken? Buitengesloten? Slot Vervangen?

Is de sleutel afgebroken? En zoekt u een erkende slotenmaker in Zoetermeer? Moderne sloten zijn prachtige staaltjes van techniek, maar ook gevoelig van de binnenzijde. Ga niet zelf proberen maar bel een specialist! Slotenmaker van Maaren heeft het juiste gereedschap om uw slot snel en vakkundig te repareren of te vervangen.