Hoe voorkom je inbraak in je huis terwijl jij op vakantie bent?

Kom je thuis van een heerlijke vakantie blijken inbrekers jouw huis overhoop gehaald te hebben. Je huis is een puinhoop en je waardevolle spullen zijn weg. En dan hebben we het nog niet over de emotionele impact die een inbraak veroorzaakt. Prettig als je dit allemaal kunt voorkomen.

Als slotenmaker merk ik dat vooral de (zomer)vakantie periodes nog steeds het meest populair zijn bij inbrekers. Toch kun je met wat kleine aanpassingen en wat handige tips voorkomen dat jouw er in jouw huis wordt ingebroken en ze jouw huis voorbij lopen.

Voordat een inbreker de keuze maakt om jouw huis open te breken en binnen te treden baseert hij zijn keuze op wat hij ziet. Loop eens naar buiten en bekijk je huis vanaf de straat of je achtertuin. Probeer eens naar je huis te kijken vanuit de ogen van een inbreker. Hoe zichtbaar is jouw huis beveiligd? Heb je een anti-inbraakstrip bij je ramen en deuren, is er een buitenlamp met sensor, is er een camera of alarmsysteem en heb je extra raamsluitingen?

 1. Zorg er in elk geval voor dat je zichtbaar maakt dat je jouw huis goed is beveiligd. Dan weet je zeker dat jouw huis in de zomer én daarna overgeslagen wordt.
   
 2. Maak goede en duidelijke afspraken met je buren als je langere tijd weg bent om op elkaars huis te passen.
   
 3. Laat avonds een lamp aan zodat het lijkt of iemand thuis is, denk aan een lamp met tijdschakelaar.
   
 4. Maak een whatsapp groep aan met je buren, meld verdachte situaties en hou elkaar op de hoogte. Zo help je mee aan de veiligheid. 
   
 5. Laat in de tuin geen klim attributen staan zoals vuilnisbakken en ladders. Vuilnisbakken worden vaak als opstapje naar de eerste verdieping gezien. Opbergen of vastzetten dus.
   
 6. Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen, denk aan laptops, telefoons sieraden.

 

Wil je zorgen dat inbrekers niet binnen kunnen komen denk er eens over na om je hang en sluitwerk eens kritisch te beoordelen. Er zijn allerlei manier om jouw huis goed te beveiligen met bijvoorbeeld veiligheidssloten, een beveiligingsstrip, een kierstandhouder of een bijzetslot. Voor het beveiligen van ramen zijn er barrièrestangen, dievenklauwen, raamboompjes en bijzetsloten.

 

 

Sleutel afgebroken? Buitengesloten? Slot Vervangen?

Is de sleutel afgebroken? En zoekt u een erkende slotenmaker in Zoetermeer? Moderne sloten zijn prachtige staaltjes van techniek, maar ook gevoelig van de binnenzijde. Ga niet zelf proberen maar bel een specialist! Slotenmaker van Maaren heeft het juiste gereedschap om uw slot snel en vakkundig te repareren of te vervangen.